Magia perfum, czyli jak czarować zapachem
"Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu." Cytat ten posiada głębokie przesłanie, a jego drugą część można odnieść do wielu, nawet całkiem zwyczajnych spraw. Sposób w jaki jesteśmy postrzegani, zależy nie tylko od tego jak wyglądamy, ale również od naszego zachowania, od tego co i jak mówimy, a także od zapachu, którym jesteśmy otoczeni.
2017-02-17, 08:56

Wybór idealnego zapachu, nie jest prostą sprawą. Często wiąże się długimi poszukiwaniami. Aby nie pogubić się w gąszczu nut i kompozycji zapachowych i ułatwić Wam zakup wymarzonego zapachu, przygotowaliśmy dla Was artykuły opisujące rodzaje perfum i informacje dotyczące ich trwałości, kompozycji i przeznaczenia.

Nie od dziś wiadomo, że wygląd jest niezwykle istotny. Poświęcamy więc wiele czasu na zakup modnych ubrań, spędzamy długie godziny na siłowni i zdrowo się odżywiamy. Wszystkie te zabiegi pozytywnie wpływają na to jak jesteśmy postrzegani przez innych. Nie zapominajmy jednak o tym, jak wielką rolę odgrywa zmysł powonienia. Perfumy powinny być traktowane jak element garderoby. Dobrze, by każdy z nas posiadał przynajmniej jeden ulubiony zapach, przeznaczony na specjalne okazje. Będzie on naszym znakiem rozpoznawczym i sprawi, że zapadniemy w pamięć spotkanym przez nas osobom.